MENIU

Joe Biden anunță noi sancțiuni pentru Rusia, la Bruxelles: „Vom reacționa dacă va folosi arme chimice”

Joe Biden - președintele Statelor Unite

Joe Biden - președintele SUA anunță noi sancțiuni pentru Rusia. Liderul american a anunțat, într-o conferință de presă la Bruxelles, că NATO va reacționa dacă Rusia va folosi arme chimice.

„Vom aplica mai multe sancțiuni Rusiei. (...) Vom scoate Rusia din G20. Ne-am asigurat că Putin înțelege consecințele”, a spus Joe Biden.

„Nu pot să dau informații secrete. Vom reacționa dacă Rusia va folosi arme chimice”, a mai spus președintele american.

„Astăzi suntem hotărâți să mergem mai departe. Putin se baza pe o diviziune în NATO. Mi-e clar că nu credea că vom susține această coeziune. NATO nu a fost niciodată mai unită decât astăzi. Putin primește invers față de ce se aștepta când a atacat Ucraina”, a mai spus Joe Biden.

„Astăzi vă anunţ că Statele Unite sunt pregătite să aloce peste un miliard de dolari în asistenţă umanitară pentru a-i ajuta pe milioanele de ucraineni afectaţi de război. Mulţi dintre refugiaţii ucraineni vor dori să rămână în Europa aproape de casa lor, dar vom primi 100.000 de ucraineni în Statele Unite, concentrându-ne pe reunirea familiilor”, a anunţat Joe Biden, joi seară, la Bruxelles.  

NATO va spijini Ucraina, inclusiv cu echipamente de apărare și detectare a armelor nucleare și chimice. Aliații trebuie să se asigure să războiul nu se va extinde în Europa. Declaratiile au fost facute de secretarul general al Alianței Nord Atlantice, la finalul summitului NATO desfășurat în această după-amiază.

În ziua în care se împlinește exact o lună de la izbucnirea războiului din Ucraina, cei mai importanți lideri ai lumii au stat față în față în cadrul a trei întâlniri extrem de importante: Sumittul NATO, G7 și Consiliul European.