MENIU

Jitomir, imaginile disperării - cum arată orașul după bombardamentele care aproape l-au ras de pe fața pământului - VIDEO

In zorii zilei de 4 martie, trupele ruse au lansat un atac cu racheta asupra scolii nr. 25, din orasul Jitomir, langa Kiev. Cladirea a fost distrusa aproape in intregime. 

Serghei Sukhomlin, primarul orasului Jitomir, declara, in ziua bombardamentului: "Atacatorii nu s-au dat in laturi de la nimic."

Dovada stau mormanele de caramizi printre care se vad resturi de banci, birouri, rafturi si carti din biblioteca scolii.

In noaptea de 2 martie, trei rachete au fost trase asupra orasului Jitomir. Un spital din apropiere, Institutul Militar, mai multe magazine si cladiri rezidentiale au fost rase de pe fata pamantului. 

Ce a ramas in urma bombardamentelor este greu de descris. Acolo, s-a dezlantuit iadul. 

In ciuda eforturilor armatei ruse de a distruge vietile si amintirile locuitorilor din Jitomir, oamenii incearca din rasputeri sa se mobilizeze. Astazi, locuitorii orasului au inceput sa caute printre ruine cu mainile goale, incercand sa mai salveze cate ceva din cladirea in care mii de copii au invatat, pe timp de pace, si care a oferit adapost, pe timp de razboi. 

Mai multe articole despre:
jitomir bombardamente jitomir