MENIU

Jacques al II-lea, proclamat oficial prinț moștenior al tronului în Monaco

<p>Prinţul Albert de Monaco şi soţia sa </p>

Prințul Jacques Honoré Rainier, care a venit pe lume miercuri, a fost proclamat oficial joi ca moștenitor al coroanei din Monaco, sub numele de Jacques al II-lea, el fiind primul în ordinea succesiunii la tron după tatăl său, Prințul Albert al II-lea, anunță EFE.

Jacques s-a născut miercuri după-amiază, la o clinică din Monaco, la numai două minute după sora sa geamănă, Gabriella Therese Marie. Atât cei doi frați, cât și mama lor, Prințesa Charlene, se simt bine, scrie Agerpres.ro.

'Doresc să împărtășesc această bucurie cu cetățenii din Monaco și cu toți rezidenții din țara mea. Nașterea lor aprofundează sentimentul de comunitate care ne unește', a declarat fericitul tată, într-un mesaj în franceză și engleză difuzat de Palatul din Monaco.

Moștenitorul, care este marchiz de Baux conform unei tradiții datând din secolul al XVII-ea, are ca prim prenume numele bunicului tatălui său pe linie maternă, Jack Kelly. Aceasta a fost tatăl actriței americane Grace Kelly, care s-a căsătorit cu Prințul Rainier de Monaco și este mama actualului suveran, Albert al-II-lea.

Mai multe articole despre:
Monaco prinţ moştenitor Jacques al II-lea