MENIU

Iulian Chifu, despre Fidel Castro: A nenorocit un popor. L-aş plasa în cartea neagră a istorie

Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial, a afirmat în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV că Fidel Castro este o figură marcantă a secolului XX, însă a nenorocit un întreg popor. "L-aş plasa în cartea neagră a istoriei", a spus acesta.

Iulian Chifu a mai afirmat că deşi multe persoane pun acum un accent pe partea pozitivă privind acest personaj, cea a revoluţionarului care luptă pentru poporul său, Fidel Castro a făcut mult rău, în primul rând, propriului său popor şi în multe alte părţi ale lumii.

"A nenorocit un popor. Cine nu a trăit în comunism nu îşi aduce aminte. Până la urmă, vorbim de un criminal, care va rămâne în istorie", a explicat Iulian Chifu.

Acesta a mai vorbit şi despre atracţia unor scriitori privind fostul preşedinte al Cubei. "A existat o atracţie pentru revoluţie, pentru stânga, până sau dumirit privind ce se întâmplă în comunism şi unde duce acesta", a completat fostul consilier prezidenţial.

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale, a precizat, la Realitatea TV, că Donald Trump a rezumat foarte bine ceea ce trebuia spus despre Fidel Castro. "Nu este pe gustul meu un personaj care lasă o asemenea moştenire, dar dacă ar fi ceva de lăsat în urmă, îmi imaginam un film despre Fidel Castro care vede că tot ce a încercat el să contruiască în viaţă s-a prăbuşit", a spus acesta.

Totodată, Dan Dunganciu a mai afirmat că Fidel Castro este unul dintre puţinii lideri politici care au supravieţuit Războiului Rece şi care a văzut cum se prăbuşeşte tot ce el în viaţă a încercat să convingă lumea că este de preţ. "Din punctul acesta de vedere ar fi interesat de văzut cum s-a raportat la propria existenţă atunci când s-a prăbuşit totul", a mai spus acesta.