MENIU

Israelul a început să adune tancurile la granița Fâșiei Gaza. Zeci de mii de palestinieni au pornit în exod spre sud - VIDEO

La doar câteva ore de la ultimatumul dat de Israel palestinienilor din nordul Gazei să părăsească zona în următoarele 24 de ore, sute de tancuri israeliene sunt deja la granița cu Fâșia Gaza și se așteaptă doar ordinul de atac. În acest timp, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu exodul palestinienilor din zona de nord spre cea de sud a fâșiei.  

Armata israeliană le-a cerut imperativ palestinienilor din nordul Gazei să se mute în următoarele 24 de ore, conform BBC și Al Jazeera, înainte ca armata israeliană să declanșeze o amplă ofensivă terestră, al cărei scop este anihilarea definitivă a grupării paramilitare teroriste Hamas.

Este vorba despre aproximativ 1,2 milioane de oameni, care ar trebui să părăsească zona până sâmbătă, în condițiile în care Israelul a izolat complet teritoriul, singura migrație putând fi spre sudul fâșiei.

 

Mai mult, teroriștii Hamas le cere palestinienilor să rămână în casele lor și denunță "războiul psihologic dezgustător purtat de ocupant”, relatează Associated Press, citat de News.ro.

 

ONU spune că 400.000 de palestinieni şi-au părăsit deja locuinţele
Armata israeliană a declarat că va acţiona „în mod semnificativ” în oraşul Gaza în următoarele zile, iar civilii se vor putea întoarce doar atunci când va fi făcut un alt anunţ.

 

Organizaţia Naţiunilor Unite consideră că este imposibil ca o astfel de mişcare de persoane să aibă loc „fără consecinţe umanitare devastatoare”. Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a calificat drept „ruşinos” răspunsul ONU la avertismentul Israelului către locuitorii din Gaza.

 

Mai multe articole despre:
invazie gaza israel hamas terorism