MENIU

Netanyahu a obținut ce a dorit de la Putin. Decizia Rusiei schimbă soarta războiului

Rusia nu intenționează să aducă în Siria sistemele anti-aeriene S-300, care ar fi împiedicat serios raidurile israeliene.

Rusia nu se află în negocieri cu guvernul sirian pentru a livra sistemele avansate anti-aeriene S-300 și nici nu crede că acestea sunt necesare, a relatat Izvestia, citând un înalt oficial al Kremlinului, notează Jerusalem Post.

Decizia ar reprezenta o schimbare de strategie pentru Moscova, care intenționa să aducă sistemele anti-aeriene în Siria, sugerând acest lucru după atacul lansat de SUA, Franța și Marea Britanie.

Declarația, făcută de Vladimir Kozhin, un consilier important al președintelui Vladimir Putin, vine după vizita lui Benjamin Netanyahu la Moscova.

Premierul israelian a cerut în mod repetat Rusiei să nu aducă sistemele S-300 în Siria, în vreme ce oficiali de la Tel Aviv au subliniat că Israelul va răspunde oricum în mod dur, dacă avioanele sale vor fi atinse.

Israelul are tot interesul de a desfășura cât mai nestigherit raiduri aeriene în Siria, unde țintește frecvent poziții militare iraniene sau ale grupării militare libaneze Hezbollah.

Deși au fost depășite calitativ de sistemele mai avansate S-400, sistemele S-300 sunt considerate redutabile și depășesc orice armă deținută în prezent de guvernul sirian.

Damascul dispune de o serie de sisteme mai puțin avansate tot de fabricație rusească.

Un clip cun un sistem anti-aerian Pantsir S-1 distrus de rachetele israeliene a circulat intens vineri pe rețelele sociale.

 

Mai multe articole despre:
Iran Rusia Siria Vladimir Putin Benjamin Netanyahu S-300