MENIU

"Iranul e minunat". Cum au stârnit un român, familia și dubița lor o alertă antitero la Londra

O dubiță cu inscripția "Iranul este minunat" parcată lângă Muzeul de Științe Naturale i-a îngrijorat serios pe polițiștii britanici care au declanșat o alertă antiteroristă, oprind circulația în zonă, scrie BBC.

Autoritățile s-au lămurit în scurt timp că nu există un pericol imediat. Motivul: dubița era de fapt casa pe roți a unei familii care călătorea prin Europa și care tocmai vizita muzeul, mai exact, secțiunea cu dinozauri.

Familia, compusă dintr-un român - Cristian Ivan, soția sa - o franțuzoaică și copiii lor, a dat explicații mai apoi pentru a-i asigura pe oamenii legii că nu reprezintă un pericol.

Cristian a explicat și motivul inscripției "Iranul este minunat" de pe dubița familiei. Românul a spus că a vizitat țara în 2010 și a ajuns la concluzia că Iranul chiar este minunat, motiv pentru care a ales să susțină o campanie promovată de autoritățile iraniene.

El a precizat totodată că, deși promovează țara cu pricina cu scopul de a combate prejudecățile negative despre ea, a refuzat banii oferiți de guvernul de la Teheran deoarece nu este de acord cu politicile acestuia.

BBC a aflat că românul - profesor universitar, soția sa - profesoară la gimnaziu și copiii lor locuiesc în nordul Germaniei. Ei își închiriază casa cu 2.000 de euro pe lună și călătoresc prin Europa sau prin lume cu un buget de 500 de euro pe lună, în vreme ce își educă copiii.

Ei vor să ajungă acum în Franța, apoi se vor întoarce în Germania și vor petrece iarna în Dubai.

Mai multe articole despre:
Iran Londra terorism dubiţă cristian ivan