MENIU

Ipoteză șoc după scufunarea iahtului pe care se afla milionarul britanic Mike Lynch. Șeful companiei: E vorba de o greșeală umană

Ipoteză șoc după scufunarea iahtului pe care se afla milionarul britanic Mike Lynch

După recuperarea tuturor celor șapte corpuri de pe iaht, inclusiv al magnatului britanic Mike Lynch, autoritățile italiene au început să investigheze circumstanțele tragediei și să identifice responsabilii. Mike Lynch este unul dintre fondatorii unei companii de securitate cibernetică și atât el, cât și fiica sa de doar 18 ani au fost găsiți morți la 4 zile de la tragedie. 

Giovanni Costantino, șeful companiei, a declarat că este vorba de o ”greșeală umană” pentru naufragiul iahtului: ”Incidentul sună incredibil, atât din punct de vedere tehnic cât și ca fapt divers”. Asta după ce, inițial, a spus că iahturile construite de firma sa sunt ”cele mai sigure la modul absolut” și că nu există defecte sau greșeli în designul navei Bayesian, care a fost doborât pe coasta Siciliei de o tornadă și s-a scufundat în doar câteva minute.

Căpitanului vasului are 51 de ani și este din Noua Zeelandă. Acesta este un om al mării respectat, care a lucrat pe vase încă de când era adolescent. În acest moment se află la spital și din fericire, nu are răni grave. După naufragiu, a declarat simplu: ”Nu ne-am așteptat la asta”.

Iahtul secret al lui Putin. Ambarcațiunea de lux a fost evauată la 40 de milioane de lire sterline

Nava de 56 de metri transporta 10 membri ai echipajului și 12 pasageri, și s-a scufundat la un kilometru în largul coastei orașului Palermo după ce a fost lovită de o furtună violentă, care a provocat apariția deasupra mării a unor trombe de apă. Incidentul tragic s-a produs în urmă cu cinci zile. Persoanele decedate sunt de naţionalitate britanică, americană şi canadiană.

Între timp, au apărut și ipoteze șocante. Un apropiat al magnatului englez, inculpat alături de acesta într-un proces de fraudă din SUA, a murit într-un accident rutier cu doar câteva ore înainte ca nava să se scufunde.