MENIU

Inundaţiile din sudul Franţei. Avertizarea lui Hollande pentru locuitorii afectaţi

<p>Francois Hollande </p>

Locuitorii din sudul Franței trebuie să rămână pregătiți pentru că vremea severă va continua, a avertizat președintele francez Francois Hollande cu prilejul vizitei efectuate în orașul Biot (sudul țării) pe fondul intemperiilor violente care au făcut 16 victime, scriu AFP și DPA.

Însoțit de ministrul de interne Bernard Cazeneuve, președintele Hollande a avertizat că ploile abundente vor continua, situația pe multe artere rămâne în continuare nesigură, cerând totodată populației să dea dovadă de precauție. Președintele francez a anunțat stare de catastrofă naturală pentru zona sinistrată, scrie AFP.

Inundațiile au afectat mai ales comunitățile aflate de-a lungul Rivierei Franceze, pe coasta Mării Mediterane, numai în orașul Mandeliue-la Napoule fiind înregistrate cinci victime, transmite AFP, citând oficiali locali. Per total, au fost înregistrate 16 victime și patru persoane sunt date dispărute, potrivit unui bilanț provizoriu, relatează agenția France Presse.

Premierul francez Manuel Valls a transmis pe Twitter un mesaj de solidaritate și a promis acordarea sprijinului total din partea guvernului pentru operațiunile de salvare și eliberare a rutelor de transport public. În continuare, multe artere rutiere și căi de cale ferată rămân inundate, numeroși călători au primit pături și mâncare pe timpul nopții. Un grup de turiști a fost salvat folosindu-se un elicopter.