MENIU

Inundaţii teribile în Franţa. A fost COD ROŞU, acum e PORTOCALIU - oraşe întregi sub ape

Inundaţii teribile în Franţa

Ploile torenţiale fac ravagii în Franţa. Sute de localităţi au fost afectate de inundaţii, iar viitura a dus şi la înteruperea transportului feroviar pe mai multe rute. Potrivit autorităţilor locale, mii de persoane au rămas izolate în sudul Franţei. Mulţi oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească de urgenţă locuinţele şi să îşi petreacă noaptea în centre pentru refugiaţi.

Inundaţiile şi alunecările de teren au lăsat comunităţi întregi din Franţa efectiv izolate de lume. Imaginile înregistrate în oraşul Montpellier arată străzi transformate în râuri şi oameni care au fost nevoiţi să se refugieze pe acoperişurile locuinţelor. Autorităţile din 60 de localităţi au decretat starea de calamitate.

Viitura a blocat şi zeci de autostrăzi, motiv pentru care circulaţia a devenit un adevărat coşmar.

Drumul este blocat, majoritatea şoselelor au fost închise. Încercăm să ne descurcăm în acest condiţii.

Mulţi şoferi au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea în propriile maşini, din cauza ambuteiajelor care se întindeau pe zeci de kilometri.

Sălile municipale şi centrele de sport au fost transformate în refugii pentru cetăţeni, din cauza ploilor torenţiale. Nivelul apei a crescut foarte mult, nu am mai văzut vreodată aşa ceva la Montpellier.

Un sfert din teritoriul Franţei se află sub cod galben de inundaţii, în vreme ce sud-vestul ţării stă sub incidenţa unui cod portocaliu. Ploile torenţiale au mai afectat Hexagonul în urmă cu două săptămâni, când zece oameni şi-au pierdut vieţile. Meteorologii avertizează că ploile vor continua până la mijlocul lunii octombrie.