MENIU

Inundaţii în Italia şi viscol în Serbia

<p>Italia este puternic afectată de inundaţii</p>

Roma e încă sub ape, în urma ploilor torenţiale din ultimele zile, iar viaţa locuitorilor din capitala Italiei a fost dată peste cap. Iar la Pisa, unde află celebrul turn înclinat, populaţia a fost evacuată din calea şuvoaielor. În schimb, în nord, zăpezile dau bătăi de cap locuitorilor.

Din cauza zăpezii, la vecinii noştri sârbi, a fost decretată stare de urgenţă. Traficul camioanelor şi tirurilor care vin din Ungaria, România şi Croaţia a fost restricţionat până luni. Nici Ungaria nu stă mai bine. În sud-vestul ţării a fost emis cod portocaliu de lapoviţă.

Sute de oameni au fost evacuaţi la Pisa înainte ca râul Arno să îşi iasă din matcă. Totuşi, zeci de şoferi au fost surprinşi de inundaţii şi, timp de câteva ore, au rămas captivi în mijlocul apelor. Multe instituţii publice, printre care şi şcolile au fost închise ieri.

Şi la Roma inundaţiile au făcut prăpăd. Sute de maşini au fost acoperite de şuvoaie şi pe mai multe străzi nu s-a mai putut circula. Autorităţile au recomandat ca oamenii să nu plece de acasă, dacă e posibil, după ce zeci de străzi şi metroul au fost inundate.

În nordul Italiei însă, la Cortina, totul a fost acoperit cu un strat înalt de zăpadă. Sute de locuinţe au rămas fără curent electric, iar şcolile au fost închise.

Iarna grea s-a abătut şi asupra Serbiei. Viscolul a făcut prăpăd, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă în mai multe zone ale ţării.


Autorităţile din Serbia au oprit până luni circulaţia pentru toate autovehiculele de marfă care se îndreaptă înspre punctele de trecere a frontierei cu România, respectiv Jimbolia şi Stamora Moraviţa, în judeţul Timiş, şi Naidăş, în judeţul Caraş-Severin.

Mai multe articole despre:
Serbia Italia inundaţii temperaturi vânt viscol