MENIU

INTERVENŢIE PE CORD

Ariel Sharon va fi operat joi, la Ierusalim

Premierul israelian Ariel Sharon va fi internat joi într-un spital din Ierusalim, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit chirurgilor, Sharon va suferi o cateterizare cardiacă, destinată să prevină un posibil atac cerebral, de genul celui suferit de Sharon pe 18 decembrie.

Biroul de presă al premierului a precizat că medicii vor închide, cu ajutorul unui cateter, o mică fisură, descoperită după atacul recent.

Potrivit chirurgilor, fisura minusculă este un defect congenital, întâlnit la circa 20 la sută din populaţie. Atacul suferit de Sharon - care are 77 de ani şi este supraponderal - a pus rapid starea de sănătate a premierului pe agenda politică de la Ierusalim.

Multe voci l-au declarat incapabil să îşi mai exercite atribuţiile, cu atât mai mult să candideze pentru un al treilea mandat, pe 28 martie.

În pofida previziunilor alarmiste, sondajele de opinie indică o posibilă victorie detaşată a lui Sharon, cel mai popular politician israelian. Şeful cabinetului a anunţat că va fi supus unei intervenţii chirurgicale încă de acum 3 săptămâni.

Între timp, a urmat un tratament intensiv. Ariel Sharon şi-a pierdut pentru scurt timp capacitatea de a vorbi, în cursul atacului suferit în decembrie, dar acum este complet refăcut.
Mai multe articole despre:
operaţie Ariel Sharon