MENIU

Interdicție în fast-food-uri după cazuri grave de E. coli. Un bărbat a murit, iar alte 49 de persoane s-au îmbolnăvit

În Statele Unite, marile lanțuri de restaurante fast-food au retras temporar ceapa din meniuri în urma unei contaminări cu E. coli asociată unor burgeri de la McDonald's, care a dus la decesul unei persoane și îmbolnăvirea gravă a altor 49.

Incidentul, care a afectat mai multe restaurante, a fost raportat de CNN, inclusiv cazul unui copil spitalizat. McDonald's a declarat că pericolul a fost eliminat, însă numeroase lanțuri de fast-food au introdus măsuri suplimentare de siguranță.

Ceapă interzisă în burgeri

Burger King a anunțat că ia măsuri suplimentare cu privire la utilizarea cepei, iar Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) investighează dacă ceapa folosită ar fi putut fi contaminată în anumite locații. Deși doar 5% dintre restaurantele Burger King folosesc ceapă de la același furnizor ca McDonald's, lanțul a decis să distrugă orice lot suspect de legume. Acest lucru este valabil chiar și pentru ceapa întreagă, care este mai puțin probabil să fie contaminată în comparație cu cea tăiată.

De asemenea, grupul Yum! Brands, care deține Taco Bell, Pizza Hut și KFC, a eliminat temporar ceapa proaspătă din meniurile din anumite locații ca măsură de siguranță. 

Potrivit reprezentanților McDonald's, orice produs contaminat nu ar proveni din lanțul lor obișnuit de aprovizionare. Cu toate acestea, burgerul Quarter Pounder a fost retras din meniul anumitor locații până la finalizarea investigațiilor. Epidemia de E. coli a provocat până acum un deces și a dus la 10 spitalizări, iar un avocat al reclamanților împotriva McDonald's a sugerat că numărul real al celor afectați ar putea fi mai mare, deoarece mulți ar putea să nu fi raportat încă îmbolnăvirea.