MENIU

Obama şi Merkel ameninţă Rusia cu sancţiuni suplimentare

<p>Barack Obama&nbsp;</p>

Întâlnirea de la Washington între preşedintele american şi cancelarul Germaniei s-a terminat cu o conferinţă de presă în care Barack Obama şi Angela Merkel au avertizat Rusia cu impunerea de sancţiuni suplimentare.

Angela Merkel a sosit la Casa Alba, unde a discutat cu Barack Obama în special despre criza din Ucraina, dar şi despre negocierile pe tema unui acord de liber-schimb americano-european.

Aceasta întalnire tete-a-tete, care a avut loc în Biroul Oval, este prima dintre cei doi lideri de la dezvaluirile de anul trecut legate de ascultarea telefonului mobil al Angelei Merkel de catre serviciile de informaţii americane.

Rusia riscă să fie vizată de o nouă serie de sancţiuni dacă va continua destabilizarea Ucrainei, avertizează preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, după întrevederea pe care a avut-o cu Merkel.

"Rusia riscă să suporte costuri suplimentare" dacă tentativele de a destabiliza Ucraina vor continua, a subliniat Obama, cerând Moscovei să faciliteze eliberarea observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

"Rusia trebuie să facă totul pentru eliberarea imediată a observatorilor", a insistat preşedintele Statelor Unite.

Uniunea Europeană este "pregătită" de lansarea celei de-a treia serii de sancţiuni împotriva Rusiei, a avertizat, la rândul ei, cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

"Suntem pregătiţi şi am elaborat deja această etapă", a spus Merkel în cursul conferinţei de presă la care a participat, la Casa Albă, alături de preşedintele SUA, Barack Obama.

Mai multe articole despre:
Rusia Casa Albă Washington Barack Obama ngela merkel