MENIU

Indignare în SUA, după un comentariu rasist la adesa lui Michelle Obama, numită "maimuţă pe tocuri"

O postare rasistă despre Michelle Obama a provocat o controversă majoră în Statele Unite, în care a fost implicată şi primăriţa unui oraş din Virginia de Vest, scrie BBC News.

UPDATE: Taylor a demisionat din funcţia ocupată, informează presa americană.

Pamela Ramsey Taylor, care conduce o organizaţie locală non-profit în Clay County, a postat un comentariu în care prima doamna a Americii este denumită "maimuţă".

"Va fi reconfortant să avem o prima doamna elegantă, frumoasă, demnă în Casă Albă. M-am săturat să văd o maimuţă pe tocuri", a afirmat aceasta, pe o reţea de socializare.

Primarul local, Beverly Whaling, a reacţionat la postare şi a răspuns: "Mi-ai făcut ziua, Pam", scrie Hotnews.ro.

Whaling este primar în oraşul Clay, care are o populaţie de doar 491 de locuitori şi în care nu există niciun afro-american, conform unui recensământ din 2010. În întreagă regiune, mai mult de 98% dintre cei 9.000 de rezidenţi sunt albi.

În ciuda populaţiei mici a oraşului, controversata postare de pe Facebook s-a răspândit în Statele Unite şi în mass-media internaţională.

Pamela Taylor a recunoscut, pentru presa locală, că postarea să de pe Facebook ar putea fi "interpretată ca una rasistă, dar nu asta a fost intenţia" sa. Aceasta susţine că e vorba de o opinie personală legată de atractivitatea unei persoane, şi nu de culoarea pielii.

Între timp, primăriţa şi-a cerut scuze şi a declarat că, atunci când a afirmat "mi-ai făcut ziua", se referea la schimbarea care va avea loc la Casa Albă.

Mai multe articole despre:
rasism Michelle Obama primărie virginia