MENIU

Îndemnul ISIS din 2014: "Ucide-i cu cuțitul, calcă-i cu mașina, otrăvește-i"

Statul Islamic îndemna militanții încă din 2014 să folosească orice armă, inclusiv o mașină, pentru a-i ucide pe "necredincioși". Un camion a intrat în mulțime la Nisa, de Ziua Națională a Franței, și a ucis cel puțin 84 de persoane. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Într-un mesaj audio difuzat în 2014, purtătorul de cuvânt a grupării Stat Islamic, Abu Mohammed Al-Adnani, îi încuraja pe cei pe care îi numea 'soldați ai califatului' să utilizeze orice armă disponibilă.

"Dacă poți să ucizi un necredincios american sau european - în special un francez - sau un australian sau un canadian au orice alt necredincios care poartă război, incusiv cetățenii țărilor care au intrat în coaliția împotriva Statului Islamic, atunci crezi în Allah și ucide-l în orice fel poți.

Sparge-i capul cu o piatră, ucide-l cu cuțitul, calcă-l cu mașina sau aruncă-l de la înîlțime, strangulează-l sau otrăvește-l", a spus Abu Mohammed al Adnani.

Într-un astfel de mod a procedat și jihadistul Larossi Aballa, care a asasinat cu un cuțit, pe 13 iunie, un polițist și pe soția acestuia în locuința lor din regiunea pariziană.