MENIU

Incredibilele povesti ale temerarelor din Ucraina - femeile care lupta cu separatistii pro-rusi

Batalioanele de voluntari, care lupta alaturi de armata ucraineana impotriva separatistilor pro-rusi, sunt neinfricate in front. Voluntarii au, de asemenea, reputatia de a fi nationalisti feroce, cu optiuni politice de extrema dreapta.

O astfel de unitate este batalionul de asalt Aidar, unitate ai carei membri au fost acuzati de incalcari ale drepturilor omului de catre Amnesty International, scrie The Guardian.

Ce este, insa, mai putin cunoscut este ca in aceste batalioane se regasesc si numeroase femei. Unele sunt medici sau asistente si ajuta la ingrijirea ranitilor, insa exista si femei care merg sa lupte pe front.


Desi nici una dintre aceste femei nu crede intr-un armistitiu de durata in estul separatist al Ucrainei, ele incearca acum sa-si traiasca "viata post-razboi". Jurnalistii britanici prezinta povestile acestor femei.

Mama Tania

Acesta nu este primul razboi pentru "mama Tania". In anii 1990, ea a locuit impreuna cu sotul sau in Azerbaidjan si a fost medic in timpul conflictului din Nagorno-Karabah.

Experienta sa si sentimentul puternic de nationalism au adus-o pe femeie din nou in mijlocul conflictului, de aceasta data in estul separatist din Ucraina. Sarcina sa este de a oferi primul ajutor victimelor, dar si de a recupera de pe front soldatii raniti.

"Lupt pentru libertatea si integritatea teritoriala a tarii mele. Aceasta este patria mea. Noi nu suntem agresori, ca Rusia, noi ne protejam teritoriul", a declarat femeia.

Mai multe IMAGINI pe The Guardian.

Mai multe articole despre:
Ucraina poveşti temerare