MENIU

Incident șocant. A fost împușcat la Moscova pentru simplul fapt că vorbea limba română

Un moldovean, în vârstă de 21 de ani, ar fi fost împușcat de către un cetățean rus la Moscova, din motiv că victima comunica în limba română cu iubita sa. Incidentul la avut loc în seara de 8 martie, la ieșirea dintr-un magazin. Din fericire, tânărul a rămas în viață, fiind rănit la un picior. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către fratele fetei, Petru Perdeleanu.

Potrivit lui, sora sa si iubitul ei făceau cumpărături într-un market, iar un bărbat s-a arătat revoltat de faptul că cei doi discută în limba română.

„Bărbatul le-a reproșat acestora de ce nu comunică în rusă. Ei i-au răspuns calm, într-o rusă stâlcită, ca să-și caute de treabă, fără să ridice vocea sau să-l înjure. Iar la ieșirea din market, patriotul în cauză a scos o armă și l-a împușcat în picior pe iubitul surorii mele”, povestește Petru Perdeleanu.

El a mai adăugat că după incident a intervenit poliția, iar întregul eveniment a fost înregistrat de o cameră de supraveghere. Tânărul nu poate merge și a lipsit de la muncă, iar agresorul nu a primit nicio amendă.

Tinerii se află timp de două săptămâni la Moscova.

Informația nu a fost confirmată oficial de autoritățile moldovene. 

Mai multe articole despre:
Moscova Rusia Republica Moldova limba română