MENIU

Incident jenant: Ministrul britanic al poliției, jefuit în timpul unei reuniuni cu șefii poliției

Ministrul britanic al poliției și combaterii infracționalității, Diana Johnson, a devenit victima unui furt chiar în timpul unei reuniuni importante cu șefii poliției, unde a discutat despre creșterea alarmantă a infracțiunilor, inclusiv furturile din magazine. Incidentul, care a avut loc marți, a fost confirmat de un oficial guvernamental citat de Reuters.

Diana Johnson a participat la o conferință organizată de Asociația Șefilor de Poliție din centrul Angliei, unde un polițist de rang înalt a atras atenția asupra problemelor din sistemul de justiție penală, descriindu-l ca fiind "distrus". În timpul acestui eveniment, ministrului i-a fost furată poșeta, un eveniment ironic având în vedere tema reuniunii, care viza tocmai creșterea infracțiunilor de furt.

Oficialii au precizat că, deși incidentul este neplăcut, nu a existat niciun risc de securitate asociat furtului. Poliția din comitatul Warwickshire investighează cazul, iar furtul a avut loc la hotelul unde a fost organizată conferința. Ministerul de Interne a refuzat să comenteze în mod oficial pe marginea acestui incident.

Creștere îngrijorătoare a furturilor în Marea Britanie

În discursul său la conferință, Diana Johnson a subliniat că Marea Britanie se confruntă cu o "epidemie de comportament antisocial, tâlhărie și furturi din magazine". În contextul unei creșteri dramatice a furturilor, guvernul britanic și-a asumat recent angajamentul de a combate furturile de telefoane mobile, după ce numărul acestor incidente a crescut cu peste 15 % în ultimul an.

În perioada aprilie 2023 - martie 2024, aproximativ 78.000 de persoane au fost victime ale furturilor de telefoane sau genți pe străzile Marii Britanii, o creștere masivă față de cele 31.000 de incidente raportate în aceeași perioadă a anului precedent. Analiza Ministerului de Interne arată că, în ultimele 12 luni, Anglia și Țara Galilor au înregistrat peste 200 de astfel de incidente zilnic.

Cu toate acestea, doar 0,8% dintre cazurile de furt s-au soldat cu dosare penale, iar aproape 82% din investigațiile poliției au fost închise fără identificarea vreunui suspect. Aceste cifre reflectă provocările majore cu care se confruntă forțele de ordine în gestionarea valului de infracțiuni.