MENIU

Încercările Rusiei de a transfera mercenari din Siria și Libia în Ucraina nu au succes încă, spun ucrainenii

Rușii se împotmolesc și cu aducerea mercenarilor din siria și Libia în Ucraina. Foto/Profimedia

Încercările Federației Ruse de a trimite mercenari din Siria și Libia și părți ale unităților sale din Orientul Îndepărtat în războiul împotriva Ucrainei au eșuat până acum.

Cel puțin așa a declarat consilierul președintelui, Oleksiy Arestovych, la un  briefing , relatează Ukrinform.

„În ceea ce privește situația generală din jurul Ucrainei și cele mai fierbinți puncte din prima linie, acestea nu s-au schimbat în timpul zilei și nu au nicio șansă de schimbare. Pentru că Federația Rusă și-a epuizat resursele, încercările de a transfera mercenari din Siria și Libia și unitățile acestora din Orientul Îndepărtat au eșuat până acum. Adică ei (rușii - n.red.) nu au rezerve, atât în ​​opinia noastră, cât și în opinia experților de seamă occidentali”, a spus el.

Arestovich a remarcat că principalele eforturi ale invadatorilor ruși rămân în zona protecției de trupe și avanposturi, dar ieri, potrivit lui, au suferit pierderi în zonele Izyum și Nikolaev și „rămân blocați în bătălii tactice, care se desfășoară în favoarea Ucrainei”.

Anterior, Statul Major a raportat că Forțele Armate ale Ucrainei au dat lovituri devastatoare, în această dimineață asupra unor grupuri de trupe ocupante în teritoriile ocupate temporar și în unele zone au intrat la contraatac.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident