MENIU

Începe procesul istoric de destituire a lui Donald Trump

Procesul istoric al lui Donald Trump începe în Senatul american, în care se înfruntă două tabere ireconciliabile - opoziţia democrată care cere destituirea preşedintelui american şi majoritatea republicană hotărâtă să-l achite, dacă se poate foarte rapid.

La patru luni de la izbucnirea scandalului ucrainean şi cu mai puţin de zece luni înaintea alegerilor prezidenţiale, în care vrea să obţină al doilea mandat, cei 100 de senatori se reunesc începând de la ora României 20:00, în Capitoliul din Washington, sub preşedinţia şefului Curţii Supreme americane John Roberts, scrie news.ro.

Absent fizic de la audieri, din cauza participării sale la Forumul de la Davos, unde se întâlneşte timp de două zile cu elita politicii şi economiei mondiale, Donald Trump urmează să fie reprezentat de o echipă de avocaţi.

Totuși, Donald Trump a calificat procesul, la sosirea sa la Forumul Economic Mondial de la Davos, drept o ”farsă” şi o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Întâlnirea de diseară se anunţă şi mai gravă şi solemnă, în contextul în care este vorba despre doar al treilea proces de destituire a unui preşedinte american, după cele ale lui Andrew Johnson în 1868 şi Bill Clinton în 1999.

 

Mai multe articole despre:
donald trump destituire donald trump