MENIU

Incendiu puternic în avion. Pasagerii au fost salvați în ultimele clipe

Un incident grav a avut loc în dimineața zilei de joi, 3 octombrie, pe aeroportul din Brindisi, Italia. Un incendiu izbucnit la unul dintre motoarele unui avion Ryanair, cu 184 de pasageri la bord, a provocat evacuarea de urgență a aeronavei.

Avionul, care efectua zborul FR8826 cu destinația Torino, se pregătea de decolare când motorul a luat brusc foc, generând panică printre pasageri.

Comandantul aeronavei a reacționat prompt și a ordonat evacuarea imediată a pasagerilor, folosind toboganele de urgență. În același timp, pompierii au intervenit rapid pentru a stinge flăcările, asigurându-se că situația este sub control. Grație acțiunii eficiente a echipajului și a personalului aeroportului, evacuarea s-a desfășurat în siguranță, fără ca cineva să fie rănit.

Zborurile au fost suspendate temporar

Ca măsură de precauție, toate zborurile pe și de pe aeroportul din Brindisi au fost suspendate temporar. Autoritățile nu au oferit încă o estimare pentru redeschiderea aeroportului, întrucât specialiștii analizează defecțiunea care a cauzat incendiul și se lucrează la refacerea pistei afectate.

Incidentul a declanșat o reacție imediată din partea Autorității Naționale pentru Aviația Civilă din Italia (Enac), care a convocat o audiere de urgență pentru a evalua măsurile de siguranță ale companiei Ryanair, cel mai mare transportator de pasageri din Italia, potrivit Corriere della Sera.

Acest incident vine la doar două zile după un alt eveniment în care a fost implicată aceeași companie aeriană. Atunci, cauciucurile unui avion Ryanair au explodat la aterizarea pe aeroportul din Bergamo. Din fericire, nici în acel caz nu au existat victime, însă aeroportul a fost închis timp de mai multe ore pentru reparații.

Autoritățile continuă ancheta pentru a stabili cauzele acestor incidente, concentrându-se pe asigurarea siguranței pasagerilor și prevenirea unor situații similare în viitor.