MENIU

Incendiile apocaliptice unde intervin și români se văd din SPAȚIU. Imagini uluitoare cu prăpădul din Grecia

Incendiile apocaliptice unde intervin și români se văd din SPAȚIU. Imagini uluitoare cu prăpădul din Grecia/Profimedia
Incendiile apocaliptice unde intervin și români se văd din SPAȚIU. Imagini uluitoare cu prăpădul din Grecia/Profimedia

Suburbiile Atenei continuă să ardă, iar pompierii români se luptă alături de salvatorii eleni pentru stingerea incendiilor devastatoare. Oficialii greci au cerut ajutor urgent Uniunii Europene. Autoritățile de la București au dublat numărul de pompieri și au suplimentat și echipamentele de stingere. Focul a făcut prima victimă, o femeie în vârstă de 60 de ani a fost găsită carbonizată într-un magazin devastat de flăcări. Incendiile devastatoare de vegetație care se manifestă violent de mai multe zile sunt vizibile și din spațiu. 

Sute de pompieri și avioane cu bombardament cu apă se luptă cu focul izbucnit la porțile Atenei, care a distrus case, vehicule și mii de hectare de vegetație uscată.

Echipele de salvatori acționează pe mai multe fronturi. Trei spitale din mai multe zone au fost evacuate. Au fost semnalate și pene uriașe de curent.

Incendii Grecia/ Foto: Profimedia

Peste 40 de incendii de vegetație au pârjolit 40 de mii de hectare de teren. Pentru stingerea lor au intervenit mai bine de 700 de pompieri cu aproximativ 200 de autospeciale de pompieri şi 35 de avioane cu bombardament cu apă. 

Mai multe articole despre:
grecia incendii grecia spatiu