MENIU

Încă un primar a fost răpit de forțele militare rusești. Este vorba de edilul din Skadovsk, Alexander Yakovlev

Rușii încep să răpească oficiali ai statului Ucrainean. Foto/Profimedia

„Una dintre strategiile Federației Ruse este să răpească oameni și apoi să încerce să-i intimideze și să-i folosească pe post de scut uman”, susține consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Vadim Denisenko.

În regiunea Herson, rușii l-au răpit pe primarul orașului Skadovsk , Alexander Yakovlev, și pe secretarul consiliului orașului, Yuri Paliukh. Activistul Artem Kostiucenko a anunțat acest lucru pe Facebook .„Armata rusă tocmai i-a răpit pe primarul Alexander Yakovlev și pe Yuri Palyukh de la Consiliul orașului Skadovsk”, a spus el. Kostiucenko a făcut apel la orășeni să se adune în piața centrală pentru o acțiune de protest.

„Recent, începem să înțelegem că aceasta este una dintre strategiile Federației Ruse”, a declarat consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Vadim Denisenko.

Potrivit acestuia, în sudul Ucrainei, invadatorii ruși i-au răpit deja pe primarii a trei orașe - Melitopol, Dniprorudny și Skadovsk.

„De fapt, dacă vorbim de Sudul Ucrainei, se pare că rușii nu prea înțeleg ce să facă cu aceste teritorii ocupate, pentru că nu pot stabili relații cu colaboratorii lor, pentru că ei sunt foarte puțini și există nicio posibilitate să gestioneze aceste orașe în mod legitim, sau cel puțin semi-legitim”, a spus consilierul ministrului Afacerilor Interne.

Denisenko a mai adăugat că în prezent Ministerul de Interne nu are nicio informație despre unde l-au dus rușii pe primarul din Skadovsk.

„În ceea ce îl privește pe primarul din Dniprorudnîi, nu pot confirma că acum se află la Lugansk. Cât despre primarul din Melitopol, da, de fapt, a fost dus la Lugansk”, a spus consilierul ministrului Afacerilor Interne.

După cum s-a raportat, pe 24 februarie, președintele rus Putin a anunțat începutul invaziei ruse în Ucraina. Trupele ruse bombardează și distrug infrastructura cheie, iar rachetele lovesc casele. În Ucraina a fost impusă legea marțială și a fost anunțată mobilizarea generală.