MENIU

IMAGINI ȘOCANTE cu momentul atacului de la școala din Texas: ce făceau polițiștii în timp ce 19 copii erau uciși - VIDEO

MASACRU într-o școală din Texas: 21 de morți, între care 19 copii / Foto: Profi Media

Au apărut imaginile surprinse de camerele de supraveghere din timpul atacului de la școala din Texas din luna mai. Presa americană a publicat înregistrările din timpul unuia dintre cele mai grave atacuri armate din istoria Statelor Unite. 19 copii și doi profesori au fost uciși. Atacatorul fusese elev al școlii și voia să se răzbune, după ce a fost umilit timp de mai mulți ani de colegi. Înainte de atac, el şi-a împușcat și bunica. 

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere apare momentul în care atacatorul, un tânăr de 18 ani, intră în școală cu pușca și începe să tragă în clase, în timpul orelor de curs.

Cadrele didactice au anunțat de urgență autoritățile iar la scurt timp au apărut și polițiștii care nu au intervenit timp de 74 de minute. În urma atacului 19 copii și doi profesori au fost uciși.

Oamenii legii au intervenit și au ucis atacatorul abia după ce acesta se baricadase într-o sală de clasă. Adolescentul a fost elev la școala în care a produs masacrul. El voia să se răzbune după ce, în timpul studiilor, a fost agresat din cauza hainelor pe care le purta și pentru că familia lui era săracă.

Înainte de tragedie, Salvador Ramos a postat fotografii cu armele sale pe Instagram şi i-a trimis un mesaj unei fete în care i-a spus că plănuieşte un atac. Tânăra nu l-a luat în serios și nu a anunțat autoritățile. Președintele Joe Biden a criticat dur atacul și a transmis condoleanțe familiilor care și-au pierdut copiii și rudele în atac. De asemenea, el a spus că problema armelor din Statele Unite trebuie rezolvată cât mai repede.