MENIU

IMAGINI cu obiecte personale ale pasagerilor de la bordul cursei MH370

Asociaţiile care ajută familiile celor aflaţi la bordul cursei Malaysia Airlines MH370, dispărut de peste doi ani, au dat publicităţii fotografii cu obiecte personale care au ajuns pe o plajă din Madagascar, în speranţa că rudele le vor identifica, relatează BBC News.ro. 

Este vorba de circa 20 de obiecte, printre care poşete, ghiozdane şi o bucată dintr-o husă de laptop. Nu există nicio etichetă care să facă legătura dintre acestea şi cei 239 de oameni aflaţi la bordul aeronavei dispărute.

Obiectele au fost găsite în luna iunie, în Madagascar, de avocatul american Blaine Gibson, care admite că s-ar putea dovedi irelevante pentru căutarea avionului Malaysia Airlines.

“Este posibil să fi căzut, pur şi simplu, de pe o navă”, a spus Gibson pentru BBC.

“Însă le-am găsit pe aceeaşi bucată de plajă de 18 kilometri unde am găsit şi posibile părţi de avion, aşa că este important să fie verificate corect”, a adăugat el.

Aeronava cu 239 de persoane la bord a dispărut la 8 martie 2014, în timp ce efectua ruta Beijing-Kuala Lumpur. Epava nu a fost nici până acum găsită de echipa internaţională de căutare, însă resturi din aripă au apărut anul trecut pe coasta insulei Reunion, din estul Oceanului Indian.

Operaţiunile de căutare a cursei Malaysia Airlines, printre cele mai costisitoare din istorie, au costat peste 124 de milioane de dolari şi au acoperit deja o suprafaţă de 120.000 de kilometri pătraţi.

Mai multe articole despre:
cursă aeriană obiecte personale MH370