MENIU

Imaginea durerii cumplite şi tragedia din spatele fotografiei care împietrit o lumea întreagă

În noiembrie, Andy Whelan îşi fotografia fetiţa de doar 4 ani,Jessica, bolnavă de cancer, în agonie, chinuită de dureri. Imaginile au devenit virale şi au înduioşat o lumea intreagă. Sau mai bine zis, au împietrit o lumea întreagă. Duminică, fetiţa de doar 4 ani a murit. 

Familia a scris un mesaj pe pagina de Facebook in care anuntat cu o impensa tristetea moartea fiicei lor. "Jessica nu mai sufera, de azi dimineata de la ora 7. In sfarsit, a fost eliberata, dupa o povara care a chinuit-o atata timp. Sunt trist si in acelasi timp eliberat, ca stiu ca nu mai sufera. Printesa mea are aripi de inger acum" a scris tatal acesteia in mesajul sfasietor.

În noiembrie, Andy Whelan a fost dărâmat de durere când a aflat că fiica lui de 4 ani, Jessica, a fost diagnosticată cu cancer şi mai are câteva săptămâni de trăit. Whelan i-a stat alături fiicei sale şi a surprins în imagini câteva momente din lupta fiicei sale cu cancerul, apoi a urcat imaginile pe internet.

”Ca fotograf, e important să surprinzi adevărul şi realitatea situaţiei. E mult mai uşor să surprinzi bucuriile vieţii decât momentele de tortură. Astea sunt cele mai grele fotografii pe care le-am făcut vreodată, mai ales că e vorba de propria mea fiică de 4 ani. Aceste fotografii au fost făcute în momentele în care noi, ca părinţi, nu-i puteam oferi niciun ajutor, ne îndepărta pentru a-şi duce suferinţa în singurătate. E trist, pentru ca familia nu mai e ceva neobişnuit să vedem asta, a devenit ceva ce e mereu în gândurile noastre, zi şi noate. Asta e adevărata faţă a cancerului”, le-a scris Andy Whelan celor la care au ajuns imaginile cutremurătoare cu fiica lui.