MENIU

Ideologul regimului de la Kremlin: Ideile mele SUNT REALIZATE DE PUTIN

<p>Ideologul regimului de la Kremlin, Alexsandr Dughin</p>

Ideologul regimului lui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, spune ca nu il consiliaza direct pe presedintele Rusiei, dar ca ideile sale sunt puse in practica de acesta. El arata ca sanctiunile Vestului ii bucura pe patriotii rusi, pentru ca Rusiei ii sta bine izolata iar partizanii rusi ai Americii isi pierd legatura cu Occidentul. 

"Ideile mele geopolitice, despre spatiul eurasiatic le observam azi in curs de implementare in politica Rusiei. Am o relatie speciala cu Puterea. Dar nu sunt legaturi formale, nu ocup oficial postul de consilier al presedintelui. Dar daca veti compara actiunile lui Putin cu ideile mele veti vedea o coincidenta aproape perfecta", spune Aleksandr Dughin intr-un interviu dat Revistei Kamikaze.

Dughin povesteste ca planul de dezintegrare al Ucrainei era creionat inca din anii '90, cand prevazuse cursul luat de evenimentele petrecute in prezent in Crimeea.

"Ucraina in intregime nu poate fi in acelasi timp in Uniunea Europeana si in Uniunea Eurasiatica. Am dezvoltat aceasta idee in anii '90, cand prevedeam ca Ucraina se va dezintegra, iar parti din ea vor fi in Uniunea Eurasiatica. Este ceea ce vedem astazi ca se intampla cu sudul si estul Ucrainei", a sustinut Dughin.

Intrebat care este impactul sanctiunilor economice impuse de Occident, sau care vor fi impuse de acum inainte, ideologul regimului putinist arata ca Rusia se simte bine izolata si isi poate reveni economic.

"Noi, patriotii rusi, credem ca sunt foarte bune. Gratie acestor sanctiuni se taie orice legaturi ale elitei politice rusesti cu lumea liberalista americana. Rusii se vor replia in economia nationala, in interesul national. Daca a existat un sector ultra-liberal, pro-american in randul unor afaceristi rusi din exterior, care reprezenta, in opinia mea, adevaratul pericol pentru Rusia, acesta a fost anihilat prin aceste actiuni. Americanii ne fac un bine prin aceste sanctiuni simbolice" incheie Dughin.

Filozofia politica a lui Dughin se trage dintr-un curent de opinie vechi in societatea ruseasca, care sustine ca Rusia se contamineaza cu idei nesanatoase venite din Occidentul decadent, idei legate mai ales de libertatea individului. Potrivit exponentilor acestei ideologii, comunismul a protejat poporul rus de influentele occidentale.