MENIU

Hoțul creativ de 22 de ani care i-a uimit pe oamenii legii. A stat ore întregi în vitrină pe post de manechin pentru a fura la închiderea magazinului

Un tânăr de 22 de ani din Polonia, identificat drept Wojciech G., a fost condamnat la 16 luni de închisoare după ce a pus la cale un plan ingenios pentru a jefui unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa.

Cum i-a păcălit pe angajații magazinului

 Wojciech s-a prefăcut a fi un manechin într-o vitrină din mall-ul Westfield din Varșovia, rămânând nemișcat ore în șir cu o geantă de mână, în octombrie anul trecut, păcălind astfel angajații magazinului.

După ce mall-ul s-a închis și angajații au plecat, Wojciech a început să-și desfășoare planul, jefuind mai multe magazine. A furat bijuterii, bani și haine, deplasându-se dintr-un magazin în altul. Cu toate acestea, mall-ul nu era complet gol, iar tânărul a trebuit să evite agenții de pază pe parcursul nopții.

Camerele de supraveghere l-au surprins la un moment dat sărind peste tejgheaua unui fast-food și ascunzându-se după ea când a observat un agent de securitate în apropiere. Ulterior, s-a refugiat sub o prelată care acoperea un bar, după ce a furat băuturi și bani.

Wojciech și-a schimbat hainele furate dintr-un magazin pentru a-și masca identitatea și a profitat de ocazie pentru a mânca într-unul dintre restaurantele din mall. Totuși, pofta de mâncare l-a trădat din nou, iar într-un moment de neatenție, a fost văzut de un paznic, care l-a reținut și a chemat poliția.

Deși a fost arestat și ulterior eliberat pe cauțiune, tânărul hoț a încercat să repete schema ingenioasă, însă de data aceasta a fost prins rapid. Wojciech G. și-a recunoscut faptele și, miercuri, Tribunalul Districtual din Varșovia l-a condamnat la 16 luni de închisoare pentru furt.