MENIU

Homosexualii şi feministele din Italia acuză Vaticanul de implicare politică

Atitudinea Vaticanului faţă de provocările lumii moderne stârneşte noi proteste în Italia. Comunitatea homosexualilor din Roma, dar şi mai multe organizaţii feministe au ieşit ieri pe străzi pentru a protesta faţă de ceea ce demonstranţii au numit implicarea bisericii catolice în chestiunile politice.

Cei aproximatiV 2000 de gay, lesbiene şi transsexuali prezenţi la protest acuză Vaticanul că şi-a folosit influenţa ca să blocheze un proiect de lege privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Proiectul nu a reuşit să treacă de votul parlamentului. Manifestanţii au mai criticat şi poziţia Vaticanului faţă de inseminarea artificială şi de cercetările asupra celulelor stem.

Şi organizaţiile feministe au manifestat împotriva Papei şi au denunţat implicarea Vaticanului în chestiunile publice.

Homosexualii şi feministele nu sunt primii italieni care protestează faţă de atitudinile Vaticanului faţă de realităţile epocii. Pe 17 ianuarie, Papa Benedict al XVI-lea a fost nevoit să-şi anuleze discursul de la Universitatea Sapienza din Roma, pe fondul opoziţiei profesorilor şi studenţilor. Aceştia l-au acuzat pe suveranul pontif de atitudine ostilă faţă de ştiinţă.
Mai multe articole despre:
papa Vatican homosexual feministe