MENIU

Hannes Swoboda, după reuniunea pe tema refugiaților: Votul României este scandalos

<p>Hannes Swoboda</p>

Președintele grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a scris pe Twitter că votul României dat în Consiliul European împotriva relocării refugiaților este "scandalos".

România, prin ministrul de Interne Gabriel Oprea, a votat în Consiliul Justiție și Afaceri Interne împotriva cotelor de refugiați, dar a pierdut în fața unei majorități care s-a pronunțat pentru propunerea Comisiei Europene.

Gestul României a fost sancționat de Președintele grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, altfel, un susținător constant al lui Victor Ponta.

"Bineînțeles, votul României este scandalos. Solidaritatea nu este o stradă cu un singur sens", a scris politicianul german pe Twitter.

Uniunea Europeană a aprobat marți, la reuniunea miniștrilor de interne și ai justiției, cu "o largă majoritate", repartizarea a 120.000 de refugiați între statele membre, în pofida opoziției câtorva țări din Europa Centrală și de Est, printre care și România, față de cotele propuse de Comisia Europeană.

Cehia, Slovacia, România și Ungaria au votat împotrivă, iar Finlanda s-a abținut. 

Mai multe articole despre:
România refugiaţi Gabriel Oprea Hannes Swoboda