MENIU

Guvernul Leancă a demisionat

Membrii Guvernului de la Chişinău, condus de premierul Iurie Leancă, au depus, astăzi, cererea de demisie în fața Parlamentului. Decizia a fost luată în legătură cu validarea alegerilor pentru noul Parlament, informează Adevărul. Membrii Guvernului de la Chişinău, condus de premierul Iurie Leancă, au demisionat. Decizia a fost luată în legătură cu validarea alegerilor pentru noul Parlament. Citeste mai mult: adev.ro/ngdfre

Iurie Leancă a ţinut să mulţumească tuturor membrilor Executivului pentru conlucrare şi pentru că au fost o echipă. Leancă a recunoscut, totodată, existența unor fisuri din cadrul activităţii Executivului şi şi-a manifestat speranţa că viitorul Guvern va prelua activităţile şi reformele necesare pentru dezvoltarea ţării.
„Tema pentru acasă va fi valabilă. Pe temelia bună pe care am construit-o trebuie ridicaţi pereţii şi acoperişul unei Moldove europene'', a concluzionat premierul Iurie Leancă.
Pe de altă parte, trebuie menționat că Executivul a aprobat ultimele proiecte de legi. Printre aceastea se numără aprobarea semnării Protocolului privind introducerea modificărilor în Acordul privind Regulile de determinare a ţăriide origine a mărfurilor în Comunitatea Statelor Independente din 20 noiembrie 2009; aprobarea Memorandumului de Înţelegere privind cooperarea şi schimbul de informaţie între Comisia Naţională a Pieţei Financiare din Republica Moldova şi Comitetul de Stat pentru Valori Mobiliare din Republica Azerbaidjan, semnat la Baku, la 23 octombrie, precum şi proiectul cu privire la acordarea Bursei de excelenţă a Guvernului şi a Bursei nominale (pe domenii) pentru doctoranzi pe anul 2015.
Totodată, au fost alocaţi 600 de mii de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.
 
Mai multe pe Adevărul.