MENIU

Google, mutare inteligentă. A angajat o persoană cheie pentru strategie globală

Google a angajat un fost consilier pentru securitate naţională de la Casa Albă, Caroline Atkinson, pentru a conduce departamentul de strategie globală, gigantul din industria Internetului având nevoie de un mediator în relaţiile cu autorităţile de reglementare din întreaga lume, relatează Bloomberg.

Atkinson, în vârstă de 63 de ani, fost consilier adjunct pentru Securitate Naţională la Casa Albă, a demisionat în decembrie, renunţând la rolul de emisar american la G20, în care negocia acorduri internaţionale majore, scrie Mediafax.ro.

Google, divizie a grupului Alphabet, este ţinta unor investigaţii din partea autorităţilor federale americane şi a celor europene, care analizează cu atenţie influenţa tot mai mare a companiei pe piaţa telefoanelor mobile şi a căutării pe Internet.

"Caroline este un diplomat şi un mediator respectat la nivel internaţional şi suntem încântaţi să avem un astfel de lider care să conducă echipa de strategie globală", a declarat juristul general al Google, Kent Walker.

Mai multe articole despre:
Casa Albă google Caroline Atkinson