MENIU

Gest eroic făcut în Irak de un american. Fetiţă de 5 ani, salvată din ploaia de gloanţe

Gest eroic făcut în Irak de un american. În timpul unui schimb de focuri cu militanţii Statului Islamic, bărbatul trece printr-o ploaie de gloanţe şi salvează o fetiţă de la moarte. Episodul s-a petrecut în oraşul Mosul, pe care irakienii şi aliaţii încearcă să-l recucerească din mâinile ISIS. 

Acoperit de rafalele camarazilor săi de arme, americanul a ieşit din spatele tancului şi s-a îndreptat spre irakienii luaţi la ţintă de lunetiştii ISIS.

După câteva secunde, s-a întors la adăpost de gloanţele ISIS cu o fetiţă de aproximativ cinci ani în braţele sale. Copilul a fost scos de lângă mai multe trupuri neînsufleţite ale unor irakieni ucişi de ISIS.

Imaginile au fost filmate în Mosul, capitala din Irak a Statului Islamic, pe care trupele guvernului de la Bagdad şi aliaţii lor încearcă să o recucerească.

Bărbatul care şi-a riscat viaţa pentru a o salva pe micuţa irakiană se numeşte David Eubank şi are 56 de ani. A fost membru al forţelor speciale americane. După zece ani petrecuţi în armată, a înfiinţat o organizaţie care oferă asistenţă în zone de conflict. De aproape doi ani, cei de la "Free Burma Rangers" dau o mână de ajutor în lupta împotriva Statului Islamic.

 
Mai multe articole despre:
Mosul fetiţă salvată David Eubank