MENIU

Germania cere o reuniune rapidă a Consiliului NATO-Rusia

<p>Germania cere o reuniune rapidă a Consiliului NATO-Rusia </p>

Germania a transmis, marți, în marja unei reuniuni la Bruxelles a miniștrilor de externe ai statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice, un document neoficial în care cere o reuniune rapidă a Consiliului NATO-Rusia, a indicat o sursă diplomatică, relatează Agenția France Presse, citată de Agerpres.

Consiliul, creat după sfârșitul Războiului Rece, s-a reunit de două ori la nivel de ambasadori, de la începutul crizei din Ucraina, în martie, însă nu a mai fost convocat din luna iunie.

"Prin suspendarea completă a Consiliului NATO-Rusia, am redus relațiile (cu Rusia) pe toate fronturile. În prezent, avem practic extrem de puține mijloace de a discuta despre evenimente care survin pe neașteptate, cum ar fi, de exemplu, manevrele militare internaționale, survolurile (avioanelor) sau prezența de nave de război ruse în regiunile îndepărtate ale lumii, și nu avem posibilitatea de a aprecia care este motivația și dacă trebuie să ne îngrijorăm sau nu", a afirmat șeful diplomației germane, Franz Walter Steinmeier.

Totodată, Steinmeier a spus că nivelul comunicării cu Moscova a scăzut sub cel din perioada Războiului Rece, considerând necesară relansarea contactelor, pentru a se evita situații 'scăpate complet de sub control'. În același timp, Steinmeier a afirmat că pot fi reluate reuniunile 'la nivel de ambasadori' sau de 'experți militari', fără a merge până la convocarea unui Consiliu NATO-Rusia.

 

 

Mai multe pe Agerpres.

Mai multe articole despre:
Rusia Germania Ucraina NATO reuniune consiliu dialog