MENIU

Ger cumplit și ninsori puternice în Ungaria și Polonia

Vremea rece face prăpăd în afara granitelor României. În Polonia, doi oameni au murit de frig, iar 180 de mii de case au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor puternice. Şi în Ungaria, vântul puternic a doborât zeci de copaci şi a afectat liniile electrice. 

Imaginile acestea au fost înregistrate în sudul Poloniei, acolo unde situaţia este cea mai gravă. Ninsorile puternice au dat traficul peste cap, iar echipele de intervenţie au fost chemate să deszăpezească drumurile şi şinele de cale ferată.

Din cauza zăpezii, zeci de copaci s-au prăbuşit peste liniile electrice şi au lăsat 180.000 de case fără curent. În nordul ţării, doi oameni fără adăpost au murit din cauza frigului, tragedie care a crescut la 15 numărul celor decedaţi din această cauză de la începutul lunii noiembrie. 

Probleme sunt şi în Ungaria. Vântul puternic a pus la pământ copacii şi liniile electrice. În unele zone, rafalele au atins chiar şi 135 de kilometri pe oră. Iar pentru zilele următoare, meteorologii au anunţat o scădere drastică a temperaturilor, care vor ajunge la minus 10 grade pe timpul nopţii. 

Mai multe articole despre:
Polonia Ungaria ninsori puternice