MENIU

Furie în SUA după uciderea leului Cecil

Leul Cecil

Furie fără margini în Statele Unite după ce s-a aflat cine a ucis cel mai iubit leu din Africa. Un dentist american a plătit 50.000 de euro pentru a-l vâna pe leul Cecil, iar acum riscă să facă închisoare. Complicii săi, un vânător şi un fermier din Zimbabwe, au ajuns deja în faţa instanţei.

Oameni de rând şi activişti pentru drepturile animalelor i-au lăsat mesaje dentistului american la cabinetul său din Minnesota. Mulţi se declară dezgustaţi de acţiunile vânătorului şi îl acuză de laşitate.

E cumva odios şi aproape criminal că cineva găseşte plăcere în a împuşca o creatură atât frumoasă doar pentru a spune că are un trofeu.

Doctorul Walter Palmer nu a venit la muncă în ultimele zile. Şi vecinii săi spun că nu l-au mai văzut, după ce a recunoscut că el l-a omorât pe Cecil, un leu protejat din Zimbabwe. Leul ar fi fost ademenit în afara parcului natural, rănit cu o săgeată şi căutat apoi vreme de 40 de ore, înainte să fie împuşcat mortal. După aceea, leul a fost jupuit şi decapitat.

"Marea întrebare este de ce să împuşti un leu? Sunt sincer curios să aflu de ce o o fiinţă umană ar face asta. Cum poate fi distractiv? Îi este atât de greu să obţină o erecţie încât trebuie să ucidă?", spune Jimmy Kimmel, comediant.

Medicul american spune că regretă uciderea leului, dar insistă că nu a ştiut că face un act ilegal. Două persoane care l-au ajutat au fost puse sub acuzare şi riscă 15 ani de închisoare. Cecil era unul dintre cei mai faimoşi lei din Africa şi o atracţie locală, datorită coamei negre.

Mai multe articole despre:
crimă furie leul Cecil