MENIU

FSB, anunț oficial: Prăbușirea avionului rus în Egipt a fost un atentat terorist

La bordul avionului rus prăbușit în Peninsula Sinai a explodat o bombă, a anunțat marți FSB. Potrivit serviciului de securitate rus, materialul exlozibil fusese amplasat în cabina pasagerilor.

UPDATE 13.30: Bomba care a explodat la bordul avionului Airbus A321 la 31 octombrie în Peninsula Sinai, cu 224 de persoane la bord, fusese amplasată în cabina pasagerilor, chiar sub un scaun de la geam, au stabilit experți FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB), scrie în ediția sa de miercuri cotidianul Kommersant, citat de Reuters.

Ziarul, care citează o sursă apropiată anchetei privind prăbușirea avionului rusesc în Sinai, a declarat că epicentrul exploziei pare să se fi aflat în partea din spate a cabinei pasagerilor, în apropiere de coada avionului și nu în cala de bagaje, așa cum s-a spus inițial, potrivit Agerpres.

Potrivit ediției online a Kommersant, coada avionului s-a desprins, iar aparatul s-a dezintegrat în aer, toate persoanele de la bord murind aproape instantaneu din cauza unei scăderi bruște de presiune.

FSB, scrie același ziar, suspectează că un angajat al aeroportului din Sharm-el-Sheikh a adus bomba la bordul avionului. În urma acestei catastrofe aeriene nu au existat supraviețuitori.

----------------------------------------------------

Potrivit serviciului de securitate, la bordul aeronavei a fost plasată o bombă, care la scurt timp a fost detonată.

Un avion al unei companii din Rusia, Airbus A321, cu 217 pasageri la bord, s-a prăbuşit în Egipt, la 20 de minute de la decolare, pe 31 octombrie. Aeronava efectua cursa Sharm el-Sheikh - Sankt Petersburg, iar resturi ale aeronavei au fost descoperite în nordul peninsulei Sinai.

Anterior, membrii Statului Islamic au anunţat, pe o reţea de socializare, că au doborât avionul rusesc în Egipt. Aceştia au mai adăugat că acţiunea vine ca răspuns pentru intervenţia militară rusă în Siria.

Mai multe articole despre:
Rusia Egipt avion prăbuşit atentat terorist