MENIU

Francois Hollande, primele DECLARAȚII după ce autorii atentatului de la Charlie Hebdo au fost uciși

<p>Francois Hollande, discuție cu Angela Merkel</p>

Președintele Franței, Francois Hollande, a făcut apel, în cadrul unei alocuțiuni susținute, vineri seară, la Palatul Elysee, la vigilență și mobilizare, subliniind faptul că poporul francez trebuie să lupte împotriva tutoror celor care vor să îl divizeze, unitatea fiind cea mai bună armă de care dispune.

"Vreau să salut curajul și eficacitatea polițiștilor, tuturor celor care au participat la aceste operațiuni (...) Franța, chiar dacă este conștientă că a făcut față, chiar dacă știe că poate dispune cu forțele de securitate de bărbați și femei capabili, de gesturi de curaj și vitejie, nu a terminat cu amenințările a căror țintă este. Vreau să fac un apel la vigilență și la mobilizare (...) Trebuie să fim vigilenți. Vreau să fac un apel la unitate, pe care am exprimat-o în fața francezilor, este cea mai bună armă a nostră. Prin unitate trebuie să demonstrăm determinarea noastră de a lupta împotriva tuturor celor care ne-ar putea diviza și, totodată, de a fi  implacabili în ceea ce privește rasismul și antisemitismul", a spus președintele francez.

"Cei care au comis aceste acte teroriste nu au nimic de-a face cu religia musulmană", a adăugat Francois Hollande.

"Trebuie să ne mobilizăm, să devenim capabili să răspundem atacurilor prin forța asupra cărora suntem obligați să o utilizăm. Suntem un popor liber, care nu se teme, pentru că purtăm un ideal care este mult mai măreț decât noi, pe care trebuie să fim capabili să îl apărăm peste tot (...) Din această încercare, vom ieși și mai puternici", a mai declarat președintele Franței.