MENIU

FOTO | Bilanț tragic: Cel puţin 13 morţi şi 9 dispăruţi în urma furtunii tropicale care a lovit Filipine

Furtună în Filipine / Sursa foto: Profi Media

Bilanţul furtunii tropicale Kompasu care a lovit Filipine a crescut la 13 morţi şi 9 dispăruţi, a anunţat, miercuri, guvernul de la Manila.

Consiliul Naţional pentru Reducerea şi Gestionarea Riscurilor de Dezastre a declarat că majoritatea deceselor au fost cauzate de alunecările de teren şi de inundaţiile care au afectat regiunile nordice din Filipine şi Palawan, o provincie a arhipelagului situată în largul insulei Luzon, relatează publicația Xinhua.

Furtuna tropicală, care a părăsit marţi teritoriul arhipelagului filipinez, a declanşat viituri şi alunecări de teren. Circa 2.000 de persoane au fost evacuate.

Au fost înregistrate pagube însemnate în regiunile din nordul ţării, a precizat agenţia. Daunele din agricultură au fost estimate la 9,7 milioane de dolari americani.



Furtuna tropicală Kompasu, care a atins luni zona de uscat, a fost al 13-lea ciclon tropical care a lovit Filipinele în acest an.

Taifunurile şi furtunile tropicale lovesc în mod regulat arhipelagul filipinez - care se întinde pe centura taifunurilor din vestul Oceanului Pacific - provocând moartea a sute de persoane şi daune de miliarde de dolari, notează Xinhua.

Aproximativ 20 de taifunuri afectează teritoriul ţării din Asia de Sud-Est în fiecare an. 

Mai multe articole despre:
filipine morti filipine furtuna Kompasu