MENIU

Fostul preşedinte Shimon Peres a fost spitalizat de urgenţă

Fostul preşedinte Shimon Peres a fost spitalizat de urgenţă

Fostul președinte israelian Shimon Peres, laureat la Premiului Nobel pentru Pace, a fost internat, duminică, în spital, din cauza unor dureri în piept și a unei "artimii", a făcut cunoscut o purtătoare de cuvânt, citată de AFP.

Shimon Peres, în vârstă de 92 de ani, va petrece noaptea într-un spital din Tel Aviv "sub observație și pentru analize", a precizat aceasta într-un comunicat.

El a ieșit din spital marți, după ce a fost internat cinci zile și operat în urma unui accident cardiac calificat drept minor.

Unul dintre artizanii acordurilor de pace de la Oslo în 1993, Shimon Peres a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1994, împreună cu fostul premier israelian Yitzhak Rabin și fostul președinte al Autorității Palestiniene Yasser Arafat, ambii decedați.

Ultimul om politic provenit din generația părinților fondatori ai Israelului aflat încă în viață, Peres, ministru în mai multe guverne, și-a asumat în mai multe rânduri funcția de prim-ministru și apoi pe aceea de președinte al statului, între 2007 și 2014.

La 92 de ani, Shimon Peres a rămas în mod special activ în cadrul Centrului Peres pentru pace, care promite coexistența pașnică între evrei și arabi, scrie agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
Shimon Peres Shimon Peres internat