MENIU

Forţele speciale americane vor ajunge foarte curând în Siria

<p>Forţele speciale americane vor ajunge foarte cur&acirc;nd &icirc;n Siria</p>

Câteva zeci de soldați din forțele speciale americane, pe care administrația Barack Obama a decis luna trecută să-i trimită în Siria, vor sosi 'foarte curând' pe teren, a indicat duminică un înalt responsabil american.

'Ei vor fi acolo foarte curând', a declarat — evitând să intre în detalii — Brett McGurk, trimisul special al președintelui american pentru coaliția internațională împotriva grupului Statul Islamic (SI).

Rolul lor este de a organiza forțele locale care se bat împotriva SI în nordul Siriei, a amintit diplomatul în emisiunea 'Face the Nation' a CBS, citat de Agerpres.

Președintele Obama a aprobat la sfârșitul lunii octombrie desfășurarea a peste 50 de soldați din forțele speciale în Siria, într-un rol necombatant de consilieri.

Aceasta va fi prima desfășurare oficială de forțe americane la sol în Siria, de la începerea efortului internațional de război împotriva SI.

Soldații americani vor asista o coaliție arabo-kurdă conținând în special principala miliție kurdă siriană, YPG (Unitățile de Protecție a Poporului Kurd), grupuri arabe și ale creștinilor siriaci.