MENIU

Focuri de ARMĂ în fața Parlamentului din CANADA. Un ATACATOR și UN MILITAR au murit

Focuri de armă au fost trase, miercuri, în centrul oraşului Ottawa, în faţa Parlamentului şi la un memorial al eroilor, unde un militar a fost ucis, anunţă surse citate de postul CBC, scrie Mediafax, iar cel puțin unul dintre autorii tirurilor de armă de miercuri dimineața de la Parlamentul canadian din Ottawa a mai fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția, a anunțat postul public de televiziune CBC, preluat de Reuters și AFP.  Potrivit FBI, membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri cu privire la comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada.

Potrivit publicaţiei The Telegram, focuri de armă au fost trase în faţa Parlamentului canadian, iar agenţii de securitate îl caută pe autor. Într-un alt incident, CBC a anunţat că un militar a fost împuşcat mortal la un memorial al eroilor situat în apropierea Parlamentului.

Poliția urmărește unul până la trei indivizi, dintre care unul se află probabil pe acoperișul clădirii din centrul capitalei federale, au indicat polițiști citați de AFP.

'În momentul de față căutăm activ suspecți și nu știm dacă este vorba de unul sau mai mulți', a declarat pentru Reuters un responsabil al poliției locale, Marc Soucy.

Perimetrul de securitate a fost extins, iar poliția a cerut populației să evite zona.

 "Transmitem condoleanţe pentru militarul ucis; rugăciunile noastre sunt pentru agentul de securitate de la Parlament care a fost rănit. Canada nu va fi terorizată sau intimidată", a spus Jason Kenne.

 

 

 Mai multe pe Mediafax 

Mai multe articole despre:
parlament Canada decizii militar ucis decizii