MENIU

FMI a părăsit negocierile cu premierul Greciei: "Încetează să mai pariezi cu viitorul țării tale"

Fondul Monetar Internațional a ridicat dramatic, joi, miza negocierilor cu Grecia pentru un nou acord, anunțând că delegația sa a încheiat discuțiile la Bruxelles și că s-a întors acasă, invocând faptul că distanța față de poziția Atenei este prea mare pentru a putea fi acoperită. Potrivit purtătorului de cuvânt al FMI, Gerry Rice, nu au fost înregistrate recent "progrese în diminuarea acestor diferențe", informează Reuters.

Anunțul FMI a fost făcut în contextul în care Uniunea Europeană a transmis un mesaj dur Guvernului de stânga al lui Alexis Tsipras, spunându-i să înceteze să parieze când e în joc viitorul țării și să ia decizia crucială, necesară pentru a evita intrarea în imposibilitatea de plată, potrivit HotNews.ro.

O sursă de la Atena a declarat pentru Reuters că întreaga delegație elenă, care a luat parte la negocierile pentru un nou acord, a părăsit, joi, Bruxelles-ul, invocând, de asemenea, neînțelegeri majore.

"Sunt diferențe majore între noi în majoritatea ariilor-cheie. Nu s-au înregistrat recent progrese în diminuarea acestor diferențe, astfel încât suntem departe de un acord", a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

Rice a mai precizat că problemele principale rămân pensiile, taxele și finanțările. Echipa tehnică a FMI s-a întors în SUA, însă rămâne "pe deplin" în legatură cu Atena.

Piețele europene au scăzut imediat după comentariile FMI.

Mai multe articole despre:
negocieri Grecia FMI acord Alexis Tsipras