MENIU

Filmul "Joker" stârnește controverse! Se cere interzicerea difuzării lui

Filmul „Joker" stârneşte controverse, iar unii spectatori au părăsit sălile de cinema şi cer interzicerea filmului, susţinând că producţia instigă la violenţă.

„Joker“ continuă să stârnească controverse odată cu lansarea sa în cinematografe, scrie Daily Mail. Mai mulţi spectatori nepregătiţi pentru intensitatea violenţei din film au părăsit sălile de cinema în care era difuzată producţia, din mai multe părţi ale lumii, şi spun că pelicula este „prea instigatoare la violenţă“.

Un fan a scris pe Twitter: „Într-adevăr am ieşit de la proiecţia «Joker».

Era prea îngrozitor să fiu acolo cu toate modalităţile acelea de a promova violenţa şi problemele mintale“. Alții au scris că ar vrea ca filmul să fie interzis în cinematografe, susţinând că instigă la violenţă, iar personajul principal va fi considerat un model.

„Am plecat de la proiecţia acestui film, «Joker». Interziceţi acest film! Instigă la violenţă“, a comentat un alt internaut. Totuşi, în weekend-ul care marchează premiera „Joker“ nu au fost raportate acte de violenţă în timpul proiecţiilor după ce Poliţia a luat măsuri sporite de securitate. 


„Joker”, cu Joaquin Phoenix în rolul celebrului adversar al lui Batman, a fost lansat în toată lumea la începutul lunii octombrie şi a avut încasări record. Potrivit Reuters, filmul avea încasări de 93 de milioane de dolari în primele zile petrecute pe ecrane. Până acum, recordul de încasări la premieră pentru luna octombrie era deţinut de „Venom”, care avea 80 de milioane de dolari.

„Joker” a trezit reacţii virulente şi a fost criticat pentru scenele macabre şi violente. Familiile celor implicaţi în atentatul din cinematograful din Aurora, Colorado, în 2012, s-au plâns că producătorii de la Warner Bros şi pelicula promovează violenţa armată. 

Mai multe articole despre:
film Joker