MENIU

Legendara actriță Audrey Hepburn "prinde iar viaţă", la Londra, într-o expoziție fotografică

O expoziție intitulată ''Audrey Hepburn, portrete ale unui simbol" îşi deschide larg porţile, joi, la "National Portrait Gallery" din Londra. Până pe 18 octombrie, vizitatorii vor putea admira 35 de imagini ale celebrei artiste împrumutate de la fiii acesteia, Sean Hepburn Ferrer și Luca Dotti.

Fotografiile — unele celebre, altele inedite — reiau firul vieții actriței care continuă să farmece prin eleganță şi ingenuitate și în prezent, la peste 20 de ani de la dispariția ei, transmite Agerpres.

Cel mai vechi cadru din expoziţia londoneză este în alb-negru și datează din 1938, când Audrey Hepburn avea nouă ani. Cea mai recentă poză a fost făcută în 1991, cu numai doi ani înainte de moartea ei, în Elveția, din cauza unui cancer de colon.

Expoziția propune o retrospectivă cronologică a existenței vedetei, începând cu copilăria petrecută în Olanda, perioada studiilor de dans la Londra, gloria mondială cucerită la Hollywood în perioada 1950-1960. Uimitor este faptul că această faimă ce transcende graniţele şi deceniile a venit aproape imediat, odată cu premiul Oscar pentru rolul din "Vacanță la Roma", din 1953.

În ultimii ani de viaţă, Audrey Hepburn şi-a pus faima la lucru în scopuri umanitare, ca ambasador UNICEF al bunăvoinței şi a deschis astfel calea urmată de multe vedete contemporane, printre care şi Angelina Jolie.

Vizitatorii vor putea vedea și o pereche de papuci de dans folosiți de Audrey Hepburn pe când urma cursuri de balet clasic, precum și imagini ale unora dintre rochiile purtate de ea în filme, printre care modelul Givenchy din 'Mic dejun la Tiffany' (1961) sau una dintre ținutele din 'My fair lady' (1964).

Totodată, un întreg perete este consacrat coperților pe care mari publicații din întreaga lume le-au dedicat actriței născute în mai 1929 în Belgia, copil unic al unui englez și al unei baronese din aristocrația olandeză.

Mai multe articole despre:
Londra Audrey Hepburn expoziţie foto