MENIU

Explozii uriaşe în China: deflagraţiile s-au văzut din spaţiu. Focul continuă să ardă în Tianjin

Explozii uriaşe în China: deflagraţiile s-au văzut din spaţiu. Focul continuă să ardă în Tianjin

Focul continua să ardă şi vineri, după 36 de ore de la cele două explozii uriaşe - soldate cu 50 de morţi - care au zguduit oraşul Tianjin, unde a fost trimisă o echipă de experţi militari în chimie pentru a detecta eventuale gaze toxice şi unde salvatorii poartă costume de protecţie, relatează BBC.

Cel puţin 17 pompieri se află printre victime, potrivit unor oficiali. Alţi 18 pompieri au fost daţi dispăruţi începând de joi după-amiaza, a anunţat Ministerul chinez pentru Securitate Publică.

Peste 1.020 de pompieri şi 140 de utilaje luptau, vineri, cu flăcările la locul catastrofei, a declarat pentru presă Zhou Tian, comandantul pompierilor din Tianjin.

Echipaje de pompieri se aflau deja la faţa locului când au avut loc exploziile, ele fiind chemate să stingă un incendiu.

Depozitul de produse periculoase care a sărit în aer, în zona portului, aparţine companiei Ruihai Logistics, care se ocupă de substanţe chimice toxice - inclusiv cianură de sodiu, relatează MEDIAFAX. Însă oficiali municipali au anunţat, vineri, că nu ştiu ce materiale se aflau în depozit sau ce a provocat exploziile.

Deflagraţiile au fost vizibile din spaţiu.