MENIU

Călătorii din metrou, evacuați prin tunel, după explozia din stația Maelbeek

O explozie a avut loc şi la metroul din Bruxelles, anunţă Realitatea Tv. Potrivit unui bilanţ neoficial al presei belgiene, sunt 20 de morţi în urma exploziei de la metrou.

La o oră de la incidentele de pe aeroport, o nouă explozie a avut loc la metroul bruxellez. Explozia a avut loc la stația de metrou Maelbeek, care este situată aproape de sediile mai multor instituții europene.

Întreaga rețea de metrou a fost oprită în urma exploziei, au anunțat autoritățile. Mai mulți pasageri au fost evacuați prin tunel.

Două deflagrații puternice au avut loc pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei, marți dimineață. Prima pistă este cea a unui atentat terorist, dar nicio declarație oficială nu a fost formulată deocamdată în acest sens. Poliția belgiană a anunțat că cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite. Presa precizează că numărul persoanelor decedate este mai mare. La o oră după exploziile de pe aeroport, o nouă explozie a avut loc la metrou. Între timp, gradul de alertă teroristă în Belgia a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă.  

Aeroportul din Bruxelles, Zaventem, a fost zguduit marți dimineață în jurul orei locale 8.00 de două explozii puternice. Un fum negru putea fi văzut deasupra clădirilor aeroportului la puțin timp după ce martorii au auzit deflagrațiile, care au avut loc la câteva secunde una după cealaltă.

Poliția belgiană a anunțat că cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite. Mai multe informații neconfirmate plasau bilanțul provizoriu la 11 morți. Pe rețelele de socializare au putut fi văzute imagini cu persoane rănite și cu mulțimea disperată alergând din clădire.

Potrivit unor informații furnizate de martori, exploziile ar fi avut loc la o poartă de unde urma să plece o cursă American Airlines.

Agenția de presă Belga spune că la fața locului, înainte de explozii, s-au auzit focuri de armă și strigăte în arabă. 

 
Mai multe articole despre:
măsuri Bruxelles anunţ decizii explozie metrou