MENIU

Evacuările din regiunea Lugansk, blocate de bombardamentele trupelor rusești

Autoritățile ucrainene susțin că toate evacuările din regiunea Lugansk vor fi oprite astăzi din cauza bombardamentelor armatei ruse. 

„Nu va exista nicio evacuare din regiunea Lugansk astăzi! Rușii au început să bombardeze „drumul vieții” autostrada Lysichansk-Bakhmut, așa că trecerea este periculoasă. Nici mărfurile nu vor fi livrate astăzi, ne-am asigurat în prealabil că cei care au rămas au tot ce le trebuie. Astăzi nu știm la ce să ne așteptăm de la inamic, ce pot face mai groaznic, așa că VA ROG - stați foarte puțin pe stradă, rămâneți în adăposturi!” a  declarat Serghei Gaidai. 

Armata rusă continuă bombardarea intensivă a regiunii Lugansk în încercarea de a ajunge la granițele administrative ale acesteia. 

Pe 8 mai, orașele Lisichansk și Severodonețk au rămas fără energie ca urmare a unui alt atac aerian rusesc în regiunea Lugansk.

Pe 7 mai, rușii au aruncat o bombă aeriană asupra unei școli din satul Belogorovka, regiunea Lugansk, în subsolul căreia se ascundeau aproximativ 90 de oameni. Potrivit datelor preliminare ale autorităților, 60 de persoane au fost ucise în urma atacului inamic .

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident lugansk