MENIU

Europa se zguduie: VENEŢIA vrea să se SEPARE de Italia

Harta Europei, supusă presiunilor

Regiunea Veneto, din care face parte şi Veneţia, vrea să se separe de Italia, potrivit unui referendum la care 90% dintre locuitori au spus DA independenţei. Veneţia se alătură Scoţiei şi Cataloniei, care la rândul lor vor consulta anul acesta populaţia cu privire la separarea de Marea Britanie, respectiv Spania.

Vot covârşitor în favoarea independenţei regiunii italiene Veneto. Aproape 90% dintre cei care au participat la un referendum pentru separarea de Italia, adică peste două milioane de oameni, s-au declarat în favoarea independenţei, transmite Realitatea TV.

Referendumul, desfăşurat în perioada 16-21 martie, nu are caracter oficial, dar transmite un semnal puternic la Roma în condiţiile în care prezenţa la vot a fost de 73%.

Iniţiatorii acestui plebiscit, organizat exclusiv online, lucrează acum la un raport pe care vor să-l înainteze autorităţilor centrale. Pe termen lung, scopul lor este să dea curs alegerii populaţiei şi să iniţieze procesul de secesiune.

Locuitorii regiunii Veneto, şi în special cei ai Veneţiei, reclamă lipsa de respect a politicienilor de la Roma faţă de ei şi contribuţia lor la bugetul de stat.

Potrivit statisticilor, anual regiunea adună din taxe 70 de miliarde de euro, în timp ce statul este mult mai puţin generos cu investiţiile făcute aici.

Iniţiatorii mişcării pentru independenţă spun că s-au inspirat din cazurile Scoţiei şi Cataloniei, care la rândul lor vor consulta anul acesta populaţia cu privire la separarea de Marea Britanie, respectiv Spania.

Mai multe articole despre:
null